luni, 9 martie 2009

Vine, vine primavara...


A venit primavara. Si cu ea florile si verdele copacilor... Simtim cum "aerul de primavara" ne da mai multa energie si pofta de viata...In astfel de zile tot ce ne-am dori sa facem este sa stam intr-un parc, pe o banca retrasa si sa citim...sau sa privim norii.
Asa ca acest articol este dedicat naturii. Pentru ca iubim cantecul pasarilor ascunse printre crengile copacilor... si pentru ca noi credem intr-o lume mai curata...
Va propunem cateva idei pentru a contribui la bunastarea mediului:
- scoate aparatura pe care nu folosesti din priza, inclusiv incarcatorul telefonului, deoarece chiar si nefolosite, acestea consuma curent, care este energie irosita. Stim ca poate parea infim, dar daca fiecare din noi ar face acest minim efort, efectele ar fi vizibile.
- nu lasa lumina aprinsa in camerele pe care nu le folosesti
- incearca sa nu faci baie chiar de fiecare data cu cada plina - cantitatea de apa necesara doar pentru umplerea ei ti-ar fi de ajuns pentru 3 dusuri!
- implica-te in programe care sustin impadurirea. Un bun exemplu este ONG-ul Copacul de hartie ( www.copaculdehartie.ro). Nu numai ca te poti inscrie ca voluntar pentru a planta copaceii, dar poti dona bani si cumpara produse ecologice din ecoshop-ul site-ului.
- inscrie-te pe www.tree-nation.com . Este o asociatie internationala care planteaza copaci in Nigeria pentru a preveni desertificarea. La fiecare al 10-lea membru inscris se planteaza cate un copac. Poti fi chiar tu norocosul! Gasesti mult mai multe detalii despre stadiul programului si poze cu copacii deja plantati pe site. ( www.tree-nation.com/the_project.php)
- pleaca la cumparaturi cu sacosa de acasa: e chiar convenabil, decat sa platesti "taxa eco" de fiecare data.
- mergi pe jos sau foloseste mijloacele de transport in comun pe distante scurte. Daca toata lumea ar alege sa mearga pe jos pana la magazinul de pe colt, traficul s-ar mai decongenstiona si aerul ar fi mai putin poluat.

Asteptam alte sugestii eco :)
O primavara fericita si verde!

11 comentarii:

  1. Poti sa nu mai mananci carne de vaca pt ca balega afecteaza stratul de .ozon. Vb serios .

    RăspundețiȘtergere
  2. v-ati reprofilat fetelor? :))
    dragut

    RăspundețiȘtergere
  3. La mine s-au strans deseuri :D

    RăspundețiȘtergere
  4. ah natura...ma bucur sa vad ca FMI-le adevarate au grija de natura,(in sensul ca va ganditi, asta e tot ce conteaza) two thumbs up!

    Plimarile in aer liber, sunt cele mai profunde, dar pacat ca in Bucuresti parcurile sunt din ce in ce mai mici si mai poluate...

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa e! Ar trebui sa veniti in Craiova sa vedeti ce minunatie de parcuri avem noi! :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Sigur...Craiova....plina de tigani, pardon rromi, nu ma astept la parcuri curate acolo.

    RăspundețiȘtergere
  7. Poate nu e cel mai curat parc din lume, dar daca nu s-ar matura 5 ani parcul din Craiova tot ar fi mai curat decat oricare parc din Bucuresti.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mie mi se pare amuzant ca se gasesc sa vorbeasca pe aici unii care nu au fost in viata lor in Craiova, in exemplul vostru...

    RăspundețiȘtergere
  9. In Cismigiu e suficient de frumos cat sa chiulesti de la cursuri acolo.

    RăspundețiȘtergere
  10. E prea mic Cismigiu... nu ai intimitate :P

    RăspundețiȘtergere

Spune ce crezi!