luni, 11 ianuarie 2010

Ce mancam inainte de examen


Pentru ca sesiunea se apropie si multi dintre noi suntem din ce in ce mai stresati, ne-am gandit ca niste sfaturi pentru alimentatia din aceasta perioada ar fi binevenita.

Prin urmare, va sfatuim sa consumati:
* carne (pui, peste, porc - toate preferabil pe gratar si fara grasimi) pentru aportul ridicat de proteine care cresc metabolismul bazal cu 30% in urmatoarele 3 ore dupa ce au fost consumate (asta inseamna ca va veti simti mult mai energici);
* lactate(lapte, iaurt, branza) - pentru fosfor, potasiu, vitamina D, vitamina A si calciu - a carui lipsa provoaca tulburari ale sistemului neuromuscular;
* cereale, paste, paine - pentru aportul de glucide care reprezinta o sursa de energie considerabila, care se elibereaza in prima jumatate de ora dupa ce au fost consumate aceste alimente;
* ciocolata - pentru lecitina si pentru ca ne face fericiti;
* fructe si legume fiindca au o multime de vitamine.

Printre bauturile preferate in sesiune, pe langa laptele mentionat mai sus, v-am sfatui sa consumati ceai negru, cafea, energizante sau cola.

Atentie! Acesta NU este un regim alimentar, ci unul de sesiune.
Acestea fiind spuse, mult succes si puneti-va pe invatat!

7 comentarii:

  1. Bre, asta-i dieta de copiat, ca nu mai ramane timp de invatat pe langa atata mancare

    RăspundețiȘtergere
  2. Ati uitat laptele cu banane!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Trebuie sa le consum pe toate o data? :))

    RăspundețiȘtergere
  4. cu asa un meniu... Succesul e garantat!

    Bafta in sesiune!

    RăspundețiȘtergere
  5. ati uitat si sperantele pe paine.. :-<

    RăspundețiȘtergere
  6. Sigur sunteti studente la fmi? Sigur sunteti mai multe? Eu una cred ca blogul acesta e scris de un copil de 14 ani - numai asa imi explic impresia pe care mi-am facut-o citind postarile: ori au fost scrise de un adult cu IQ-ul sub medie (adica retardat) ori de un copil. In nici un caz de un(o) student(a) si nici atat din fmi. Citez: "Pentru ca sesiunea se apropie si multi dintre noi suntem din ce in ce mai stresati, ne-am gandit ca niste sfaturi pentru alimentatia din aceasta perioada ar fi binevenita."
    1) corect se zice: sfaturile ar fi binevenite, nu alimentatia ar fi binevenita - plus ca la 19 ani sau dupa deja stii ce trebuie sa mananci (daca nu esti oligofren)
    2) toate postarile sunt scrise la persoana 1-a plural - sa inteleg ca (pseudo)ideile sunt rodul unei gandiri colective, adica suma IQ-urilor mai multor "persoane" se situeaza sub medie, adica fiecare dintre cei care a contribuit la aceasta "mareata realizare" are creierul unei maimute? Give me a break, grow up!

    RăspundețiȘtergere
  7. mmmm meniul arata delicios, sper k si examenul sa aiba succes

    RăspundețiȘtergere

Spune ce crezi!